Groenvoer

Naast hooi is ook groenvoer een basisonderdeel van de dagelijkse voeding van een konijn.  Het is ideaal als je konijntje dagelijks meerdere soorten groenvoer te eten krijgt.  Want elke soort groenvoer heeft weer andere eigenschappen en zo krijgt je konijntje alle voedingsstoffen binnen die het nodig heeft om gezond te blijven.

Let wel op want niet alle soorten groenvoer zijn geschikt voor konijnen.  Groenvoer zoals savooikool, witte kool, rode kool, rode klaver en voerbieten zijn niet geschikt voor konijnen.  Ze kunnen gasvorming veroorzaken in de darmen. 

Als je niet zeker weet of je konijn al groenvoer gegeten heeft, kan je in het begin best enkel hooi geven.  Daarna geef je geleidelijk aan kleine stukjes groenvoer.  Als de keutels na het eten van groenvoer ook nog hard en droog blijven, kan je telkens een beetje meer geven.
Als je konijntje na het eten van groenvoer toch zachte en platte keutels produceert, kan dit zijn omdat het te veel groenvoer gekregen heeft of gewoon omdat het erg gevoelig is aan dat soort groenvoer.  Schakel dan tijdelijk terug over op hooi en probeer later opnieuw met kleine hoeveelheden groenvoer.