Buitenverblijf

U kan konijnen buiten houden maar dan zijn er wel een paar dingen waar u best rekening mee houdt.
Een konijntje dat buiten zit, kan zich snel eenzaam voelen.  Zeker bij regenachtig weer, want dan is het baasje minder geneigd naar buiten te gaan om zijn konijntje de nodige aandacht te geven.  En konijntjes die eenzaam zijn, gaan zich makkelijker apathisch gedragen, agressief opstellen of zelfs helemaal wegkwijnen uit frustratie en eenzaamheid.
Daarom is het beter dat, als je je konijntje buiten houdt, het een speelkameraadje heeft.  Zo zit het daar toch niet helemaal alleen buiten. Het is trouwens niet mogelijk om een konijn dat buiten leeft, ’s winters voor een uurtje ofzo naar binnen te halen. Dit komt omdat de temperatuurverschillen van binnen en buiten dan te groot zijn en dit werkt ziekten  in de hand.

Het buitenhok van je konijntje moet heel goed worden afgeschermd tegen gure wind en regen. Daarom is een schuurtje een goed alternatief voor een konijntje dat buiten leeft. Het beestje zit daar goed beschut en toch is de lucht er niet te droog.  Daardoor krijgen de konijntjes een prachtige dikke pels.

Buitenverblijf konijnen