Huisvesting

Een konijntje in huis nemen moet een weloverwogen beslissing zijn.  Het is belangrijk dat je weet hoe konijntjes leven, ook in de vrije natuur.  Zo kan een baasje het beste snappen wat zijn konijntje nodig heeft en waarom het een bepaald gedrag vertoont.
Je moet dus in de eerste plaats weten hoe konijntjes wonen, om het de juiste en aangepaste huisvesting te kunnen geven.  Daarom lichten we eerst even toe hoe konijntjes in de vrije natuur leven en in een volgend hoofdstuk leer je dan hoe je ze best kan huisvesten.

Hier zie je hoe ons konijntje Max momenteel gehuisvest is in onze keuken. De blauwe rechthoekige bak rechtsonderaan de foto is zijn toilet. Deze heeft intussen een plekje gekregen onder zijn trapje, veilig beschut in zijn rennetje. Dit blauwe bakje is echter het enige plekje waar Max bodembedekker heeft. Er ligt in zijn huisje boven ook niks meer van strooisel, hennep of houtsnippers. Dit doe ik bewust omdat ik bij mijn vorige konijntjes merkte dat dit vooral veel stof en opkuis met zich meebracht en niet bepaald een meerwaarde is voor het konijntje zelf. In zijn huisje boven zitten een knaaghuisje en een zacht kussentje waar hij regelmatig gaat rusten.
Hier zie je Max languit relaxen in zijn knaaghuisje op de eerste verdieping van zijn huisje.