Het jaarlijkse dierenartsbezoek…

Mijn twee meisjes zijn vrijdag 20 april weer om hun jaarlijkse spuitjes tegen myxomatose en VHS gegaan bij de dierenarts.

joske_wast_pootje.jpg

Joske was bang maar heeft zich voortreffelijk gedragen.  De dierenarts heeft haar oortjes en tandjes gecontroleerd en goedgekeurd, het spuitje gegeven en haar gewogen.  Joske is tegenover vorig jaar 100 gram vermagerd en weegt nu 1,8 kilo.  Maar ze is in uitstekende gezondheid.

Ik heb wel aan de dierenarts gevraagd om bij Joske eens naar haar poepje te kijken want de laatste tijd had ze wel wat last van platte kakjes die onder haar staartje bleven kleven.  En ik kreeg ze er zelf niet goed uitgewassen.  Nu vond ik dat wel een beetje een risico, zeker met de zomer in aantocht en het risico op vliegen die hun eitjes in de keuteltjes komen leggen… dat zou ik niet graag meemaken bij mijn meisjes!  Dus nu heeft de dierenarts haar kontje eens goed gewassen en alle vuile klitjes weg kunnen halen waar ik niet aankon in mijn eentje.
Dus ons Joske heeft nu terug een schone poep en na een weekje medicatie tegen een parasiet in de konijnendarmpjes is ons Joske terug van de overtollige platte kakjes verlost!
Tenslotte heeft de dierenarts ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om haar nageltjes eens bij te knippen.  Zodat ik dat niet meer hoefde te doen.  Dus ze kan er weer een poosje tegen nu.

juulleke_close_up.jpgEn toen was Juulleke aan de beurt na Joske… Dat was een ander paar mouwen.  Juulleke panikeert altijd zo fel bij de dierenarts dat ze niet meer te houden is.  Vorig jaar is ze zelfs van de behandelingstafel gesprongen en hebben we haar moeten vangen terwijl ze wegliep in de onderzoekskamer van de dierenarts.
Dit jaar waren we daarop voorbereid.  Maar we hebben haar wel met drie mensen moeten tegenhouden!  De dierenarts die haar het spuitje gaf en naar beneden duwde zodat ze niet kon gaan lopen, ik die haar aan haar hoofdje tegenhield en mama die haar kontje en achterpootjes wat tegenhield… Ongelofelijk! Mama en ik waren al heel hard onder de indruk van haar paniek,  dus wat moet dat voor dat konijntje een schrikmoment geweest zijn: met drie mensen vastgehouden worden, een spuitje in de poep krijgen, nageltjes laten knippen, tandjes moeten laten zien en in de oortjes laten kijken.  Als toemaatje moest ze dan ook nog eens op de weegschaal ook.  Maar ze is net als joske gezond verklaard en weegt ook dit jaar nog steeds 1,9kilo!

Na afloop, als ze terug in hun transportbakje zaten, heeft juulleke nog een kwartier aan het stampen geweest met haar pootjes. Ik denk dat het van boosheid was, om wat ze had moeten doorstaan!  Ze was echt colèrig hoor!  Maar eens we terug thuis waren was alles blijkbaar al snel vergeten en vergeven en liepen ze terug allebei vrolijk rond te huppelen!