De villa van Max

Gisteren, dinsdag 22 december, kwam Max zijn nieuw verblijf toe bij ons thuis. Met hulp van de kindjes hebben we zijn villa ineen gestoken zodat ie snel een ruimer konijnenproof verblijfje kon hebben. Het is een houten konijnenhok met ren geworden. Die is permanent uitgebreid met een halve ronde aan renpaneeltjes. Hier kan Max onbeperkt bewegen als we niet thuis zijn.
Om de grond ligt een zwart zeil speciaal voor konijnenrennen. Ik heb er bewust voor gekozen om nergens bodembedekker te leggen zoals houtvezels of hennep. Enkel in zijn konijnentoilet liggen samengepreste houtkorrels. Dit absorbeert de geur en de pipi prima. Max is helemaal zindelijk en doet al zijn behoeften in zijn toiletbakje. In zijn huisje boven staat een knaaghuisje en ligt ook een kussentje. Beneden heeft hij onbeperkt hooi en water en krijgt hij daarnaast dagelijks ongeveer 40 gram biks en 1 portie groenten of fruit per dag.

Intussen is zijn verblijf al aangevuld met een knaagtunnel met hooi en houtstronkjes gevuld met hooi. Hij kreeg al een kerstkadootje: een speeltunnel en een graafbak die we afgewisseld zullen aanbieden bij het vrij rondlopen. In zijn permanente ren zouden we hem te veel beweegruimte ontnemen moesten we die er nog bij in plaatsen.

Elk moment dat we thuis zijn gaat zijn rendeurtje open en mag hij naar hartelust rondcrossen. Jammergenoeg is onze vloer (buiten de ren) vrij glad voor zijn zachte pootjes dus leggen we een handdoekenparcours waar hij naar vrolijk rondsprint en erg hoge binkies maakt. We genieten met volle teugen van Max zijn gezelschap!

Reacties zijn gesloten.