Transport van je konijntje

Als je je dwergkonijntje gaat kopen, kan je best je voorzieningen al treffen om het konijntje veilig naar huis te transporteren.  Je kan daarvoor opteren voor een kooi, een stevige kartonnen doos of een transportkistje.  Vaak wordt hiervoor ook een kattentransportbakje gebruikt.  Die zijn niet zo groot, hebben goede verluchtingsgaten en zijn toch vrij knus.  En dat veilige, knusse gevoel van een holletje heeft een konijntje wel graag! Je kan er eventueel ook al wat hooi en een klein beetje eten indoen.
Het is daarnaast vooral belangrijk dat het konijntje goed beschut is tegen regen en wind tijdens het transport. 

Het is ook belangrijk om, als u het konijntje met de auto ophaalt, het nooit alleen achter te laten in de auto.  Zelfs als u maar eventjes weggaat om een boodschapje te doen. En al zeker niet als de zon schijnt, want zelfs een beetje zon kan de auto al heel hard opwarmen.  Dit is heel slecht en onaangenaam voor je konijntje! 

Als u na uw aankoop dan thuiskomt met uw konijntje, geef je het best de gelegenheid om langzaam aan de nieuwe omgeving te wennen.  Je kan het konijntje hierbij helpen door het vooral in het begin het voedsel te geven dat het gewend is van in de winkel of bij de fokker.  Eens het beestje zich dan wat thuis begint te voelen en wat gewoon is aan zijn nieuwe omgeving, kan u geleidelijk aan overstappen naar de voeding die u zelf verkiest.